Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítene valaki ebben?

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Egy urnában 6 piros, több fehér és fekete golyó van.
Annak a valószínűsége, hogy egy golyót kihúzva, az fehér vagy fekete lesz:3/5, hogy piros vagy fekete színű lesz: 2/3
Hány fehér és fekete golyó van az urnában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség, valószínűségszámítás, 11. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
fehér : x db; fekete: y db
P(fehér vagy fekete)= x+y/6+x+y =`3/5` ebből 5x+5y=18+3x+3y --> 2x+2y=18 --> x+y=9
P(piros vagy fekete)= 6+y/6+x+y=`2/3` ebből 18+3y=12+2x+2y --> 6=2x-y

X+Y=9 ÉS 2X-Y=6 egyenletrendszer megoldása x=5 és y=4
5 fehér és 4 fekete golyó van
0