Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítene valaki ebben?

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Egy pénzérmét 10-szer egymás után feldobunk. Ha fejet kapunk, azt F-fel, ha írást, azt I-vel jelöljuk.
mindenki diplomát szerez!
Mennyi annak a valószínűsége, hogy az és I betűknek ez a 10 elemú sorozata tartalmaz két azonos
betűt egymás után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, segítség, valószínűségszámítás, 11. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a sorozat nem tartalmaz két azonos betűt egymás után akkor csak két eset lehetséges:
IFIFIFIFIF vagy FIFIFIFIFI
P(IFIFIFIFIF)= `1/1024` és P(FIFIFIFIFI)=`1/1024`
P(tartalmaz két azonosbetűt egymás után)=1-2·`1/1024`=`1022/1024`
0