Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg az alábbi trigonometrikus egyenletet?

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
Sziasztok!
Az alábbi trigonometrikus egyenlet megoldását hogy kell elkezdeni? Az fix, hogy másodfokús lesz, de hogy csinálok koszinuszból szinuszt? Pótszögekre vonatkozó azonosság? Akkor sin(π/2-x) lesz, arra nem jó a megoldóképlet...
A feladat:
2·sin²x+5·cos(x)-4=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, másodfokú, trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin2x+cos2x=1. Ebből sin2x -et behelyettesíted. cos x -re másodfokú az egyenlet.
2a2-5a+2=0.
Ezt megoldod. cos x nem lehet 2, cos x=1/2 -ből megkapod az x-et.
1