Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS! 8,

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összeadod a táblázatban lévő számokat és megkapod az autók számát. =303
a) I. zóna=43+65+39=147 p=`147/303`
b) B parkoló=65+41+23+2=131 p=`131/303`
c) 1+2+3 zóna=285=nem a 4. zónából jön p=`285/303`
d) C parkoló vagy a 3. zóna= (39+22+15+11)+(18+23+15)-15=128 p=`128/303`
A -15 azért van mert ezt a 15 autót beleszámoltuk a C-be is meg a 3. tónába is. Tehát kétszer számoltuk.
0