Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS! 1,

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
A valószínűsége: `"P"=611/1000*100=color(red)("61,1"%)`



b.)
Azoknak a száma akik csak gépjárműbiztosítással rendelkeznek: `611-96=515`

Azoknak a száma akik csak lakásbiztosítással rendelkeznek: `389-96=293`

Tehát azok száma akik legalább egy biztosítással rendelkeznek: `515+293+96=904`

Azok száma akik nem rendelkeznek biztosítással: `1.000-904=96`

A valószínűsége: `96/1000*100=color(red)("9,6"%)`



c.)
A b részből láthatjuk, hogy a legalább egy biztosítással rendelkezők száma `904` tehát:

A valószínűség: `904/1000*100=color(red)("90,4"%)`



d.)
Azok száma akiknek csak az egyik fajta biztosítása van: `515+293=808` tehát:

A valószínáség: `808/1000*100=color(red)("80,8"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0