Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Thevenin és Szuperpozíció

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
380
Sziasztok! Az alábbi feladattal bajlódok már egy ideje és hátha sikerül valakinek! :(
Három generátort kapcsoltunk párhuzamosan egymással. Számítsuk ki
a helyettesítő generátor adatait! U1=U2=U3=6 V.
Rb1=Rb2=Rb3 =3 Ω
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Ug=6 Volt
Rbe=1 Ohm(3x3x3=((3*3)/(3+3))x3=(9/6)x3=1,5x3=(1,5*3)/(1,5+3)=4,5/4,5=1 Ohm)

Megjegyzés:
x=replux
*=szorzás
g, be=alsó index
Módosítva: 2 éve
1

Közben megoldottam, akinek ez lesz a feladata, nyugodtan másolja le! :)
Módosítva: 2 éve
1