Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria - háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
A KLM háromszög csúcspontjainak koordinátái K(-4;1), L(8;7), M(2;-5)
Írd fel az KL oldal egyenesènek egyenletèt! Jelöld e-vel
Írd fel az KM oldal egyenesènek egyenletèt! Jelöld f-vel
Írd fel az ML oldal egyenesènek egyenletèt! Jelöld g-vel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"m"_"e"=("L"_"y"-"K"_"y")/("L"_"x"-"K"_"x")=(7-1)/(8-(-4))=1/2`

`y-y_1=m*(x-x_1)`

`y-1=1/2*(x-(-4))`

`color(red)(y_e=1/2x+3)`




`"m"_"f"=("M"_"y"-"K"_"y")/("M"_"x"-"K"_"x")=(-5-1)/(2-(-4))=-1`

`y-y_1=m*(x-x_1)`

`y-1=-1*(x-(-4))`

`color(red)(y_f=-x-3)`




`"m"_"g"=("L"_"y"-"M"_"y")/("L"_"x"-"M"_"x")=(7-(-5))/(8-2)=2`

`y-y_1=m*(x-x_1)`

`y-(-5)=2*(x-2)`

`color(red)(y_g=2x-9)`


Az ábrát a linkre kattintva eléred: https://www.geogebra.org/calculator/en34jwpk


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0