Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(4 * x - 5 * y = -13,     | * 2),
(2 * x + 10 * y = 31, ):}`

`{(color(white)(0)8 * x - 10 * y = -26, +),
(color(white)(0)2 * x + 10 * y = 31, ):}`
`"  "bar(10 * x \ color(white)(- 00 * y) = 5)`

`10 * x = 5`
`x = 5 / 10 = color(red)(1 / 2)`

`2 * x + 10 * y = 31`
`2 * 1 / 2 + 10 * y = 31`
`1 + 10 * y = 31`
`10 * y = 31 - 1`
`y = 30 / 10 = color(red)3`

Ellenőrzés:
`4 * x - 5 * y = 4 * 1 / 2 - 5 * 3 = 2 - 15 = -13`
0