Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6. osztályos matmatika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
A feladatot csatoltam! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
100%-(60%+5%+10%)=25%

100%=360⁰
10%=36⁰

60%=216⁰; 5%=18⁰; 10%=36⁰; 25%=90 fok

HIBA: A fekete tartománynak egy negyed körnek kéne lennie, mert 90 fokos a középponti szöge

Rajzolsz egy 4 cm sugarú kört amibe a kör középpontjából vízszintesen berajzolsz egy sugarat vonalzóval. Erre felmáred a 18 fokot és berajzolod a sugarat. Erre a 36 fokot... 90 fokot.... 216 fokot
0