Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érintô

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Az(x-5)²+(y-12)²=169egyenletŭ kōrhōz a P(0;0) pontjában érintőt hûzunk. Írjuk fel az érintô egyenletét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az irányvektor: `vec"CP"=(5-0;12-0)=(5;12)`

Az érintő egyenlete:

`a*(x-x_1)+b*(y-y_1)=0`

`5*(x-0)+12*(y-0)=0`

`color(red)(5y+12y=0)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1