Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Az ABC háromszög területe 20 négyzetcentiméter .
A háromszög AB oldalán felvettük a D és E pontokat úgy , hogy az AEC háromszög területe 10 négyzetcentiméter, míg a DBC háromszög területe 16 négyzetcentiméter . Hány négyzetcentiméter a DEC háromszög területe ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`T_{EBC} = T_{ABC} - T_{AEC} = 20 - 10 = 10 cm^2`
`T_{ADC} = T_{ABC} - T_{DBC} = 20 - 16 = 4 cm^2`
`T_{DEC} = T_{ABC} - T_{ADC} - T_{EBC} = 20 - 10 - 4 = \color{red}6 cm^2`

(Az ábra nem méretarányos.)
1