Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csináltam képet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Csataltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Egy csempe felülete: `20 cm * 30 cm = 600 cm^2`
A burkolandó felület: `1.6 m * 2.1 m = 160 cm * 210 cm = 33600 cm^2`
A burkolandó felülethez szükséges csempék száma: `33600 cm^2 // 600 cm^2 = color(red)56`


b)
`160 cm // 20 cm = 8, maradék \ 0`
`210 cm // 30 cm = 7, maradék \ 0`
Tehát `color(red)"igen"`, a burkolandó felület méretei a csempék méreteinek kerek többszöröse, ezért nem szükséges vágás.


c)
A csempék felületének
    • negyede kék, ez csempénként `600 cm^2 // 4 = 150 cm^2`
    • negyede piros, ez csempénként `600 cm^2 // 4 = 150 cm^2`
    • fele zöld, ez csempénként `600 cm^2 // 2 = 300 cm^2`
Tehát az 56 csempével burkolt felületből
    • `56 * 150 cm^2 = color(red)8400 cm^2` rész lesz kék
    • `56 * 150 cm^2 = color(red)8400 cm^2` rész lesz piros
    • `56 * 300 cm^2 = color(red)16800 cm^2` rész lesz zöld
0