Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
A csatolt képen látható feladatban kéne segitség.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is töltsük ki a kapott „táblázatot” az ismert adatokkal. (Lásd a csatolt képen.)

`{(a * c = 3),
(b * c = 4),
(b * d = 5),
(a * d = x):}`

`a * c = 3`
`a = 3 / c`

`b * d = 5`
`d = 5 / b`

`a * d = x`
`3 / c * 5 / b = x`
`(3 * 5) / (c * b) = x`
`15 / 4 = x`
`x = color(red)3.75`

(Ha valaki megmondja hogyan lehet ezt ellenőrizni, azt megköszönném.)
1