Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számitsd ki a téglatest hiányzó élének hosszát

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
a = 8 cm. b = 12 cm. és A = 392 cm²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A képlet alapján: 2·(8·12+8·c+12·c)=392, ebből (96+20·c)=196 → 20·c=100 → c=5 cm a harmadik oldal! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
2