Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8 osztåly

Főoldal » Általános iskola » Fizika
312
Sziasztok!
Tudna segīteni valaki fizikából?
Képet csatolom, 7.feladat
Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az átfolyó áramerősség (soros kapcsolás esetén) mindegyik ellenálláson ugyanannyi:

`I=I_1=I_2`

`I_2=U_2/R_2` = `80/40` = 2 A = `I`

`U=U_1+U_2` `to` `U_1=U-U_2` = `120-80` = 40 V

`R_1=U_1/I_1` = `40/2` = 20 `Omega`
0