Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Meredekség, irányszög 11. Oszály

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Sziasztok az első feladatban kérném a segítségeteket. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A `3x-5y=8` egyenlet kérdéseinek válaszai:

- Az egyenlet felírva `y=mx+b` alaktra: `3x-5y=8=>color(red)(y=3/5x-8/5)`

- A meredekség az `y=mx+b` képletből adódóan: `color(red)(m=3/5)`

- Az irányszög: `alpha=tg^-1 \ m=tg^-1 \ 3/5=color(red)("30,96"°)`

- Az y tengellyel való metszéspontja: `3x-5y=8=>3*0-5y=8=>color(red)(y=-8/5)`




A `4x=y+2` egyenlet kérdéseinek válaszai:

- Az egyenlet felírva `y=mx+b` alaktra: `4x=y+2=>color(red)(y=4x-2)`

- A meredekség az `y=mx+b` képletből adódóan: `color(red)(m=4)`

- Az irányszög: `alpha=tg^-1 \ m=tg^-1 \ 4=color(red)("75,96"°)`

- Az y tengellyel való metszéspontja: `4x=y+2=>4*0=y+2=>color(red)(y=-2)`




A `x+3y+12=0` egyenlet kérdéseinek válaszai:

- Az egyenlet felírva `y=mx+b` alaktra: `x+3y+12=0=>color(red)(y=-1/3x-4)`

- A meredekség az `y=mx+b` képletből adódóan: `color(red)(m=-1/3)`

- Az irányszög: `alpha=tg^-1 \ m=tg^-1 \ (-1/3)=color(red)("-18,43"°)`

- Az y tengellyel való metszéspontja: `x+3y+12=0=>0+3y+12=0=>color(red)(y=-4)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1