Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
Hozzuk egyszerűbb alakra: a⁴-b⁴/a^3-b^3:a^2+b^2/a^2-b^2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(a^4-b^2)/(a^3-b^3):(a^2+b^2)/(a^2-b^2)=((a^2-b^2)*(a^2+b^2))/((a-b)*(a^2+ab+b^2))*(a^2-b^2)/(a^2+b^2)=((a-b)*(a+b))/((a-b)*(a^2+ab+b^2))*(a^2-b^2)=color(red)((a^3-ab^2+a^2b-b^3)/(a^2+ab+b^2))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0