Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Adott négy szám közül kiválasztunk hármat, ezek közül kettő-kettő összege rendre 8,9,11. Mik a számok, ha a négy szám összege 24?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A négy szám legyen a, b, c és d. a+b+c+d=24
Ezekből kiválasztunk hármat. Ezek legyenek a, b és c.
a+b=8
b+c=9
a+c=11

Összeadod a három egyenletet: 2a+2b+2c=28 amiből a+b+c=14

a+b+c=8+c=14 ebből c=6
a+b+c=a+9=14 ebből a=5 és b=3

a+b+c+d=14+d=24
Amiből d=10.

A négy szám 5, 3, 6 és 10.
1