Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Oldd meg az alábbi egyenletet!

log₄₉(2x+5)=1/2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
log₄₉(2x+5)=1/2=log₄₉490,5
a logaritmus szigorú monotonítása miatt
2x+5=7
amiből x=1
Ellenőrzést csináld meg!
0

"Kálai Réka: Csináld meg te azért vagy itt!!!"

Szerintem ez bunkóság volt, így több feladatodat nem csinálom meg.
Módosítva: 2 éve
0

`log_(49) 2x+5=1/2`

`2x+5=49^(1/2)`

`2x+5=7`

`2x=2`

`color(red)(x=1)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1