Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
309
Egy derékszögű háromszögben ismert egy 18 cm-es befogó és a mellette lévő 18°-os szög. Készíts ábrát! Számítsd ki a másik befogó és az átfogó hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A másik befogó hossza: `"a"=tgalpha*b=tg18°*18=color(red)("5,85" \ "cm")`

Az átfogó hossza: `c=sqrt(a^2+b^2)=sqrt("5,85"^2+18^2)=color(red)("18,93" \ "cm")`

Az ábrát a linkre kattintva eléred: https://www.geogebra.org/calculator/cwpzhj4v


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0