Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Írja fel az AB átmérőjű kör egyenletét, ahol A(-5;3) és B(1;-5)!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör középpontjának koordinátái: `"F"(("A"_x+"B"_x)/2;("A"_y+"B"_y)/2)=((-5+1)/2;(3+(-5))/2)=(-2;-1)`

A kör sugara: `"r"=(sqrt((b_x-a_x)^2+(b_y-a_y)^2))/2=(sqrt((1-(-5))^2+(-5-3)^2))/2=5 \ cm`


Tehát a kör egyenlete:

`(x-u)^2+(y-v)^2=r^2`

`color(red)((x+2)^2+(y+1)^2=25)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0