Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
646
Egy háromszög csúcsainak koordinátái: A(-2;-1), B(9;-3), és C(-3;6). Írja fel az BC oldal egyenesének egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod az oldal egyenesének meredekségét: `"m"=(y_2-y_1)/(x_2-x_1)=(6-(-3))/(-3-9)=-3/4`

Behelyettesítve az egyenes egyenletének egyik alapképletébe:

`y-y_1=m*(x-x_1)`

`y-(-3)=-3/4*(x-9)`

`y+3=-3/4x+27/4`

`y=-3/4x+27/4-12/4`

`color(red)(y=-3/4x+15/4)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0