Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Adott f: 2 x+2y=10 egyenletű egyenes.
a. Add meg az f egyenes iránytangensét!
b. Add meg az f egyenes irányszögőt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`sqrt2x+2y=10`

`y=-(sqrt2)/2+5`



`y=mx+b`

Tehát `m=color(red)(-(sqrt2)/2)`



b.)
`alpha=tg^-1 \ (-(sqrt2)/2)=color(red)("-35,26" °)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0