Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Számítsd ki az alábbi kifejezések pontos értékét!
a. 27^-1/3
b. 4^5/2
c. log_10 1/1000
d. log_9 1
e. log_25 5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`27^(-1/3)=1/((3^3)^(1/3))=color(red)(1/3)`


b.)
`4^(5/2)=(2^2)^(5/2)=2^5=color(red)(32)`


c.)
`log_(10) \ 1/(1.000)=log_(10) 10^-3=color(red)(-3)`


d.)
`log_9 1=9^0=color(red)(0)`


e.)
`log_25 5=log_25 25^(1/2)=color(red)(1/2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0