Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deltoid számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Kérlek segítsetek hiányoztam és nem értem :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Terület, deltoid, képlet, logika, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`BD = \sqrt{AB^2 + BD^2} = \sqrt{8^2 + 8^2} = \sqrt{64 + 64} = \sqrt{128} \approx 11.313708`

`BO = \frac{BD}{2} = \frac{11.313708}{2} = 5.656854`

`AO = BO = 5.656854`

`CO = \sqrt{AC^2 - BO^2} = \sqrt{13^2 - 5.656854^2} = \sqrt{169 - 32} = \sqrt{137} \approx 11.704700`

`AO = AO + CO = 5.656854 + 11.704700 = 17.361554`


b)
`T = \frac{AC * BD}{2} = \frac{17.361554 * 11.313708}{2} = \frac{196.423563}{2} = 98.211781`


c)
Nem világos, hogy hogyan rajzolnák ki a deltoidot a lemezen.
    • Ha a második ábrán látható módon, akkor a lemez területe a deltoid területének kétszerese, tehát a hulladék a fele, azaz 50% volna.
    • Ha a harmadik ábrán látható módon, akkor kisebb lemez is elegendő lenne és kivágás után csak 38.321168 % hulladék maradna. De mivel nem hiszem, hogy erre gondolt a `cancel"költő"` feladat szerzője, inkább kihagyom a szükséges halom magasság számítást.
0