Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Egy (talajra merőleges) cölöp rögzítéséhez sodronyokat használnak úgy, hogy azok egyik végét a cölöp felső végéhez, másik végét a talajhoz rögzítik. A cölöp magassága 3 méter. Az egyik kifeszített sodronyt a cölöp talpától 7 méterre tudják rögzíteni a talajon, a másik sodronyt a cölöp másik oldalán, a cölöp talpától 4 méterre. Határozd meg egy tizedesjegy pontossággal, hogy milyen hosszú sodronykötélre van szükség összesen ehhez a két rögzítéshez!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`AB = \sqrt{AM^2 + BM^2} = \sqrt{3^2 + 7^2} = \sqrt{9 + 49} = \sqrt{58} \approx 7.615773`

`AC = \sqrt{AM^2 + CM^2} = \sqrt{3^2 + 4^2} = \sqrt{9 + 16} = \sqrt{25} = 5`

`sodrony = AB + AC = 7.615773 + 5 = \color{red}12.615773 m`

A kerekítést rád bízom.
0