Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Egy K középpontú, r sugarú körhöz (a kör síkjában lévő) P pontból húzott PE érintőszakasz
hossza 40 cm. Tudjuk még, hogy KP + r = 50 cm.
Határozzuk meg a KPE háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`r^2 + 40^2 = (50 - r)^2`
`\cancel{r^2} + 40^2 = 50^2 - 100 * r + \cancel{r^2}`
`100 * r = 50^2 - 40^2`
`100 * r = 2500 - 1600`
`r = \frac{900}{100} = 9`

`T = \frac{r * 40}{2} = \frac{9 * 40}{2} = \frac{360}{2} = \color{red}180 cm^2`
0