Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Sos kellene!

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Oldjuk meg az alábbi egyenleteket mérlegelv segítségével a valós számok halmazán.

1 feladat:
4x-(x+5)+12=14+2x

2 feladat:
4(x-5)-3(2x+3)=8x-6(5-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. feladat levezetése: 3x-5+12=14+2x , amiből x=19-12=7 , tehát a 7 a megoldás a valós számok halmazán ;
2. feladat levezetése: (4x-20)-6x-9=8x-(30-6x) , melyből -2x-29=14x-30, azaz 16x=1 → x=(1/16) a megoldás a valós számok halmazán! :)
0