Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
683
Sziasztok. Nekem a 3as feladat kéne.
6.os vagyok és ezeket mèg nem tanultuk.
Sajnos nem valami jó a tanárunk...és ezt is valahonnan fénymásolta.
A szüleim nem tudnak benne segíteni a tanàr pedig nem is a tk anyagja szerint halad.
Minden segítséget nagyon szépen köszönök.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, anyagok
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Oxigén:
Összegképlete: O2
Szerkezeti képlete: <O=O> (Két-két nem kötő elektron párt jelöli a < és a >. Az (=) jel a kötő elektronpárt jelöli)
Moláris tömeg: 32g/mol
Színtelen, szagtalan gáz.
A levegő 21%-át alkotja.
Élettani szerepe: Fotoszintézis és sejtlégzés, emberi szervezet működésében játszik szerepet, az atmoszférát építi fel.

Szén-dioxid
Összegképlete: CO2
Szerkezeti képlete <O=C=O> (Mint az előzőben ua. a "jelmagyarázat")
Moláris tömeg: 44 g/mol
Színtelen, szagtalan gáz.
A levegő 0,040%-át alkotja.
Élettani szerep: ?

Nitrogén
Összegképlete: N2
Szerkezeti képlete: http://www.szechenyimsz.hu/wp-content/uploads/2014/01/kemia8/ntrgnszrk.jpg
Moláris tömeg: 14 g/mol
Színtelen, szagtalan gáz.
Levegő 78%-át alkotja.
Élettani szerep: A növény működő, vegetatív részein keresztül közvetve, a termést képező részének növekedésével közvetlenül befolyásolja a termesztés mennyiségét
Módosítva: 8 éve
0