Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Elkezdtem házit de bele akadtam meghallom ha valaki segit 19 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lehet van szebb megoldás is, nekem a szinusztétel kétszer ugrott be elsőre és nem volt időm tovább elmélkedni.

`b = \frac{a * sin \ \beta}{sin \ \alpha} = \frac{240 * sin \ 15}{sin \ 90} = \frac{240 * 0.258820}{1} \approx 62.116571`

`c = \sqrt{a^2 - b^2} = \sqrt{240^2 - 62.116571^2} = \sqrt{57600 - 3858.468371} = \sqrt{53741.531629} \approx 231.822198`

`b' = b + d = 62.116571 + 32 = 94.116571`

`a' = \sqrt{b'^2 + c^2} = \sqrt{94.116571^2 + 231.822198^2} = \sqrt{8857.928904 + 53741.531629} = \sqrt{62599.460533} = 250.198842`

`\beta' = arcsin \frac{b' * sin \alpha}{a'} = arcsin \frac{94.116571 * sin \ 90}{250.198842} = arcsin \frac{94.116571 * 1}{250.198842}= arcsin \ .376167 = \color{red}22.096465`
0