Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Sziasztok! Valaki tudna ebben a 2 feladatban segíteni, az se baj ha csak az egyikben segít vagy elmagyarázza. Nagyon szépen köszönöm előre is!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Korong
1. sor 1 db korong
2. sor 2 db korong
3. sor 3 db korong
4. sor 4 db korong
5. sor 5 db korong
6. sor 6 db korong
7. sor 7 db korong
8. sor 8 db korong
9. sor 9 db korong
10. sor 10 db korong
Megoldásod: 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55 db korong kell

11. sor 11 db korong
12. sor 12 db korong
13. sor 13 db korong
14. sor 14 db korong
15. sor 15 db korong
16. sor 16 db korong

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16=136

16 soros ábrát tud kirakni.


Termelés
2. év: 500·1,15=575 termék
3. év: 575·1,15=661,25 termék ~ 661 termék
4. év: 661,25·1,15=760,43 termék ~ 760

4 év alatt összesen 500+575+661+760=2496 terméket gyártottak összesen
0