Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányossàg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
Sziasztok/Jó napot kìvánok!Lenne kedves valaki nekem elmagyarázni a feladatlap első hàrom feladatàt,mi sajnos nem úgy tanultuk,mint a mai gyerekek,sajnos a fiam nem érti, szerinte nem jól tudom,ezèrt kérném a segítségeteket/segítségüket,hogy tudjak neki segíteni,keddre kell ès 16 feladata van.Nagyon szèpen köszönöm a segítséget. Ati anyu
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. feladatra: x/y=4/5, ebből 4y=5x, azaz y=(5·x/4) és y=205 (a lányok száma) , így ebből → (5·x/4)=205 → 5·x=820, amelyből az x=164, tehát a fiúk száma 164 fő és a tanulók száma (164+205)=369 fő lesz összesen! :)

2. feladatra: x/y=3/7, ebből 3y=7x, azaz x=(3·y/7)=105 (mert "x" volt a kisebb szám!), innen → (3·y)=735 → y=245, tehát a nagyobbik szám a 245 volt! :)

3. feladatra: 1 kg az 100 dkg, tehát λ=(100/45)=2,2222 az arányossági tényező, ezzel kell beszorozni a többi alapanyag tömegét → porcukorból 22,22 dkg kell, vajból 11,11 dkg kell, kakaóból 2,22 dkg kell, kókusz-reszelékból 11,11 dkg kell és a meggybefőttből (a levéből) 4,44 dl-re lesz szükség! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csaba segítő Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás)
0