Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell?

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Írjunk fel egy másodfokú egyenletet melynek győkei 1 és -7/4.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a·(x-x₁)·(x-x₂)=0, ahol a nem nulla, így leoszthatunk vele, marad → (x-1)·(x+7/4)=0, tehát végeredményben ennyi lenne!

Azaz ebből : x²+(7·x/4-4·x/4)-7/4=0, így x²+3·x/4-7/4=0, néggyel beszorozva kapjuk, hogy → 4·x²+3·x-7=0 , és kész! :)
Módosítva: 2 éve
-1