Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8. Osztaly

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Sziasztok! Ezeket a feladatokat hogyan kell elkezdeni?
Koszonom ha segitetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
729.)
Kiszámolod 1 darab kocka térfogatát majd beszorzod a darabszámmal. A térfogatképlet: `"V"="a"^3`

Kiszámolod a kocka 1 lapjának területét majd megszorzod azoknak a lapokanak a számával amik látszanak ha körbeforgatjuk a testet. A négyzet területképlete: `"T"="a"^2`




730.)
A lapátlót a `"d"="a"*sqrt2` képlettel a testátlót a `"D"="a"*sqrt3` képlettel tudod kiszámolni a legegyszerűbben.




731.)
A téglatest felszínét a felszínképlettel tudod kiszámolni mely: `"A"=2*(ab+ac+bc)`




732.)
A téglatest térfogatképletét kell csak alkalmazin mely: `"V"=a*b*c` értelemszerűen a magasságnak csak a `2/5` ével kell szorozni.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0