Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kiserettsegi gyakorlas

Főoldal » Középiskola » Matematika
1318
Egy derékszögű háromszög egyik befogója 24 cm, átfogója 25 cm hosszú Hány cm hosszú a másik befogó? Mekkorák a hegyesszögei? Magyarazattal ha lehet, mert nem igazan ertem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x=sqrt(25^2-24^2)=color(red)(7)`

Hosszabbik befogóval szemközti szög: `alpha=sin^-1 \ 24/25=color(red)("73,74"°)`

Rövidebbik befogóval szemközti szög: `beta=180°-90°-"73,74"°=color(red)("16,26"°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0