Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harom szam osszege 57.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
642
Ha az elsot elosztom a masodikkal a hanyados 3 a maradek 1 lesz,ha a masodikat ostjuk a harmadikkal a hanyados szinten 3 es a maradek szinten 1 lesz.Melyek ezek a szamok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
> Harom szam
x, y és z

> osszege 57
x+y+z=57

> Ha az elsot elosztom a masodikkal a hanyados 3 a maradek 1 lesz
x = 3y+1

> ha a masodikat ostjuk a harmadikkal a hanyados szinten 3 es a maradek szinten 1 lesz
y = 3z+1

Lett ez a három egyenlet, oldd meg. (Az utolsót rakd be a másodikba y helyett, aztán azt az elsőbe x helyett, stb.)
0

Én így oldottam meg:
0