Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
324
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
21.
könyv = Gergő + anya + nővér - maradék

Gergő = könyv - anya - nővér + maradék = `37.99 - 13.5 - (13.5 // 3) + 1.75 = 37.99 - 13.5 - 4.5 + 1.75 = color(red)21.74`


22.
Volt x darab 1.5 literes és y darab 2 literes.

`{(x * 1.5 + y * 2 = 50),
(x + y = 30):}`

`x + y = 30`
`x = 30 - y`

`x * 1.5 + y * 2 = 50`
`(30 - y) * 1.5 + y * 2 = 50`
`45 - y * 1.5 + y * 2 = 50`
`y * .5 = 50 - 45 = 5`
`y = 5 // .5 = color(red)10`

`x = 30 - y = 30 - 10 = color(red)20`

Ellenőrzés:
`x * 1.5 + y * 2 = 20 * 1.5 + 10 * 2 = 30 + 20 = 50`
1