Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 1500 W-os vasalóval vasaltunk. Vasalás közben semmilyen más elektromos berendezést nem használ-tunk, így a villanyóra állása a vasalás alatt 2 kWh-val nőtt. Hány percig vasaltunk?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
467
Egy 1500 W-os vasalóval vasaltunk. Vasalás közben semmilyen más elektromos berendezést nem használ-tunk, így a villanyóra állása a vasalás alatt 2 kWh-val nőtt. Hány percig vasaltunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Tanítják ugye, hogy `"idő"=("energia")/("teljesítmény")` vagyis hát remélem :D

`"t"="E"/"P"=(2 \ "kWh")/("1,5" \ "kW")*60 \ "min"=color(red)(80 \ "min")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2