Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi fosszilis energiát nyerünk, amíg egy 300 g-os gyertya végigég?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
420
Mennyi fosszilis energiát nyerünk, amíg egy 300 g-os gyertya végigég?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A gyertya tömege: `"m"_"gyertya"=300 \ "g"="0,3" \ "kg"`

A paraffin égéshője: `"L"_"é"=46 \ ("MJ")/("kg")`

A keletkezett fosszilis energia: `"E"="m"_"gyertya"*"L"_"é"="0,3" \ "kg"*46 \ ("MJ")/("kg")=color(red)("13,8" \ "MJ")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0