Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
Hány ötjegyü szám képezhető az 1es és a 2-es számjegyek felhasználásával.

Hány négyjegyű páros szám képezhető a 0, 1,2, számjegy felhasználásával.

Tíz tanuló között hányféleképpen lehet kiosztani három különböző tárgyat, ha egy tanuló legfeljebb egy tantárgyat kaphat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1; 2⁵ az elsőre szerintem a megoldás, azaz 32 ötjegyű szám adódna.
2; 2×3×3×2=6×6=36 négyjegyű páros szám képezhető. (Első helyre 0 nem lehet, utolsó helyre csak 0 vagy a 2!)

3; 3!×(10 alatt a 3)=3!×10!/(3!×7!)=6×(4·5·6·7·8·9·10)/(2·3·4·5·6·7)=6×(8·9·10)/(2·3)=720-féleképp lehet kiosztani.

Szerintem így kell kiszámolni, de a legutolsóban nem vagyok teljesen biztos! :)
Módosítva: 2 éve
1