Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Egy cirkuszi mutatványnál az állatidomár 10 oroszlánt és 4 tigrist vezet ki a
porondra. Hányféleképpen teheti ezt meg, ha 2 tigris nem következhet egymás után? A tigriseket nem tudjuk megkülönböztetni és az oroszlánokat sem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"C"_"k"^"n"=(("n"),("k"))=("n"!)/("k"!*("n"-"k")!)=(11!)/(4!(11-4)!)=color(red)(330)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0