Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
532
Egy szabályos sokszög oldalainak hossza 8,2 dm, körülírható körének átmérője 16,4 dm.
a) Hány átlója van a sokszögnek?
b) Számold ki a sokszög területét! Válaszod dm2
-ben,
két tizedesjegy pontossággal add meg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A körülírható körének átmérője pont kétszer akkora mint a sokszög oldalainak hossza így megállapíthatjuk, hogy a sokszög egy 6 szög hiszen ezek a tulajdonságok rá vonatkoznak.

Az átlók száma így: `(("n"-3)*"n")/2=((6-3)*6)/2=color(red)(9)`

A sokszögünk területe: `"T"=("n"*"a"^2*cot \ (180°)/"n")/4=(6*"8,2"^2*cot \ (180°)/6)/4=color(red)("174,69" \ "dm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
-1