Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
Nem érteeem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`x=7.500*"1,3"=color(red)(9.750 \ "Ft")`

`x=6.200*"0,8"=color(red)(4.960 \ "Ft")`

`x=3.870*"1,24"=color(red)(4.799 \ "Ft")`

`x=2.190*"0,43"=color(red)(942 \ "Ft")`



2.)
`x=(5.200)/("1,35")=color(red)(3.852 \ "Ft")`

`x=(2.200)/("0,55")=color(red)(4.000 \ "Ft")`

`x=(5.750)/("1,79")=color(red)(3.212 \ "Ft")`

`x=(7.640)/("0,85")=color(red)(8.988 \ "Ft")`



3.)
`x=(7.900-1.300)/(1.300)*100=color(red)("5,08"%)`

`x=(9.700-8.500)/(9.700)*100=color(red)("12,37"%)`

`x=1.720/1.720*100=color(red)(100%)` Tehát nem emelkedett.

`x=(6.880-5.950)/(6.880)*100=color(red)("13,52"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0