Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika 29.

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
29.) A BERCI név betűiből képezzük az összes lehetséges 5 betűs sorozatot, és ezeket a „szavakat” írjuk ábécé sorrendbe!
a) Melyik az 56. szó?
b) Milyen betű áll a 100. helyen a betűk sorozatában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
B<C<E<I<R Összesen 5*4*3*2*1=120 szó
a) 56=(B,C)2*(4*3*2*1)+8
49.EBCIR,
50.EBCRI,
51.EBICR,
52.EBIRC
53.EBRCI
54.EBRIC
55.ECBIR
56.ECBRI
b) 100=(B,C,E,I)4*(4*3*2*1)+4
97.RBCEI
98.RBCIE
99.RBECI
100.RBEIC
0