Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Hányféleképpen ülhet egymás mellé a moziban egy sorba Anna, Bori, Dóri, Gábor és
Miklós, ha:
a) két lány nem ülhet egymás mellé;
b) két fiú nem ülhet egymás mellé.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) (3*2*1)*(2*1)=6*2=12
b) (2*1)*(3+2+1)*(3*2*1)=2*6*6=72
0