Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
Ha 0-tól 2000-ig leírjuk a természetes számokat, akkor hány számjegyet használunk
fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10 egyjegyű
90 kétjegyű
900 háromjegyű
2001-10-90-900=1001 négyjegyű

10*1+90*2+900*3+(2001-10-90-900)*4=10+180+2700+4004=6894
0