Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Attila pontosan 3 évvel ezelőtt évi 8%-os kamatos kamatra betett egy összeget a bankba. Most 314928 Ft értékű a betéte. Mekkora összeget helyezett el eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A levezetés: 314.928=A₀·1,08³, amelyből A₀=250.000 Ft, eredetileg ennyi pénzt tett be a bankba! :)

(Megjegyzés: 1,08³=1,08·1,08·1,08=1,259712 lenne!)
0