Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
egy számtani sorozat három egymást követő tagja derékszögű háromszög oldalainak hosszát fejezi ki.A háromszög nagyobbik befogója 24 cm.Mekkorák a háromszög oldalai és szöge?
Sziasztok szeretnék segítséget kérni ebben a feladatban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kisebbik befogó: 24-d
nagyobbik befogó: 24
átfogó: 24+d

(24-d)²+24²=(24+d)²
amiből d=6
A háromszög oldalai: 18; 24; 30 cm
tgα=18/30 amiből α=30,96⁰ és β=50,94⁰
0