Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldanátok valamelyik feladatot az alábbiak közül?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
369
Csatolom a feladatokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
92. feladat megoldását le tudod olvasni ebból a táblázatból:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Oszt%C3%B3sz%C3%A1m-f%C3%BCggv%C3%A9ny
0

Egy kis magyarázat a válaszomhoz. Mivel 12=2·6=3·4=2·2·3 , ezért olyan kétjegyű megoldásokat keresünk amelyeknek az általános alakja X¹·Y⁵, vagy Z²·V³, vagy A·B·C²

X¹·Y⁵=3¹·2⁵=96

A·B·C²=2·5·3²=90
A·B·C²=3·7·2²=84
A·B·C²=3·5·2²=60

Z²·V³=3²·2³=72

0