Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS-segítsetek léci

Főoldal » Általános iskola » Matematika
314
x-7= x-1
----
4

ezt hogy kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenletek-egyenlőtlenségek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

4-gyel beszorozva mindkét oldalt, kapjuk: (x-7)=4·(x-1), ebből → x-7=4·x-4, vagyis 3·x=-3, tehát az x=-1 a megoldás!

Ellenőrzés: (-1-7)/4=(-1-1), vagyis (-8)/4=(-2), ami teljesül, mert (-2)=(-2) adódik! :)

Üdv.: Ármós Csaba segítő Debrecenből (48 éves, kémiás-matekos)
0